Project Description

Hilde Skancke Pedersen

Hilde Skancke Pedersen jobber med scenografi og kostymer, romkunst, dramatikk, visuell kunst og utstillinger. Hun har også arbeidet som kunstkonsulent/kurator. Hun har bred erfaring som scenograf, kostyme- og plakatdesigner for teater, dans, opera, TV og film. Som forfatter er Pedersen representert i ulike antologier og tidsskrift. Beaivváš Sámi Našunálateáhter har oppført hennes scenetekster «Vardøger– Váigasat» og «Vekselsang» (etter Laila Stiens roman med samme navn), førstnevnte sammen med Hålogaland Teater, Nordland Teater og Festspillene i Nord-Norge. Hun har også bidrett med scenetekster for Stellaris Dans Teater.

Som visuell kunstner arbeide hun ofte i blandet teknikk. Hun er fascinert av spor etter menneskelig aktivitet, f.eks. skremselsbånd i reindrift, og andre menneskelige avtrykk i naturen. For henne blir disse markørene symboler på grensesetting i en større sammenheng. Hun arbeider dessuten ofte med tematikken rundt livsvilkår i en karrig egn, og med sammenhengen mellom kropp og natur.

Hun har vist eller deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland, både som visuell kunstner og scenograf.

Pedersen har lang erfaring som kunstkonsulent for offentlige og private bygg, og har utført innendørs og utendørs kunstprosjekt, bl.a. til plenumssal og foajé i Sametinget, Karasjok (2000). Hun arbeider også som innkjøpskonsulent av kunst. Som kurator har hun arbeidet for bl.a. RiddoDuottar Museat og Sámi Dáiddačehpiid Searvi.

Foto: Kenneth Hætta